середа, 13 грудня 2017 р.

Крізь терни до зірок

     Кожен з нас, приходячи у цей світ, отримує від Бога конкретне завдання. Це нелегка справа, яка вимагає багато мудрості і терпеливості, значних зусиль. Людей, які за свого земного життя намагались виконати доручене їм Богом завдання, називають святими. Вони пам'ятали, що святість залежить від щирої молитви і довір'я до Бога. Серед багатьох постатей, які зуміли почути і реалізувати своє покликання є Слуга Божий Патріарх Йосиф Сліпий.
Цього року відзначається 125-річчя з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого – Ісповідника Віри, предстоятеля УГКЦ у період її переслідувань радянським тоталітарним режимом та в умовах повоєнного «розсіяння» значної частини її священнослужителів і вірних по всьому світу.
       12 грудня  2017 року у Буцівській ЗОШ І –ІІ ст. Шегинівської сільської ради вчителем основ християнської етики Волошин О.М. був проведений фестиваль презентацій «Духовна спадщина Йосифа Сліпого», метою якого було ознайомлення учнів з роллю патріарха Йосипа Сліпого у державотворенні України та формуванні національної ідентичності українського народу. Учні 9 класу підготували презентації про Патріарха та
мали можливість торкнутися найвищих моральних цінностей – дієвого патріотизму, милосердя, почуття людської гідності, нескореності духу.











Немає коментарів:

Дописати коментар